01:47 18.04.2024

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

2 хв читати
Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

 Президент Європейської ради Шарль Мішель заявляє, що всі лідери Європейського союзу були єдині з питання України, розуміючи необхідність поставити більше військового устаткування, зокрема, систем ППО, так само як і участі в конференції з української формули миру, що відбудеться у Швейцарії.

Про це він заявив рано вранці четверга, після закінчення першого дня роботи Європейської ради, який розпочався 17 квітня. "Ми знову єдині. Перше - щодо України. У нас була можливість, як завжди, вислухати послання Володимира Зеленського. Дві позиції надзвичайно важливі: перше - нам не потрібно так багато слів, нам потрібно більше військового обладнання. Їм (українцям) потрібно більше військового обладнання. У нас було дуже гарне обговорення. Держави-члени, особливо ті, які мають можливості та спроможності, розуміють важливість надати більше засобів протиповітряної оборони, більше боєприпасів", - сказав Мішель.

Другим пунктом він назвав формулу Миру. "Вам відомо про оголошення, що в червні буде зустріч, яка відбудеться у Швейцарії. Добре, що всі будуть залучені країни по всьому світу, особливо Глобального півдня. Ми маємо намір координувати, щоб ЄС разом з іншими партнерами по всьому світу, міг брати участь у цій зустрічі, яка відбудеться у Швейцарії", - зазначив президент Європейської ради.

Відповідаючи на запитання журналістів про постачання озброєння Україні, зокрема, систем ППО, Мішель сказав, що "це питання днів і тижнів". "Важливо, щоб ми виконали наші обіцянки, і я можу вас запевнити, що всі зацікавлені гравці роблять усе можливе, щоб прискорити, докласти більше зусиль, щоб за дуже короткий період часу збільшити наші оборонні можливості в плані виробництва. Але цього не достатньо. Ми маємо робити більше. І ми також дивимося, якщо це можливо, використовувати більше того, що знаходиться на складах, особливо у сфері протиповітряної оборони", - пояснив Мішель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА