00:26 18.04.2024

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

2 хв читати
Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

 У Палаті представників США оприлюднено три законопроєкти з питань безпеки, які передбачають надання вкрай необхідної оборонної допомоги союзникам і партнерам США, один із законопроєктів стосується України, повідомила посол України в США Оксана Маркарова у Facebook.

"Законопроєкт передбачає асигнування в розмірі $60,8 млрд у частині допомоги Україні та регіональним партнерам для протидії Росії. Зокрема, оборонні видатки в розмірі 49,9 млрд дол. зокрема: $23,2 млрд - поповнення товарів оборонного призначення та послуг, наданих Україні; $11,3 млрд - поточні американські операції в регіоні; $13,8 млрд - закупівля сучасних оборонних систем, оборонних товарів і послуг; $1,6 млрд зовнішнього військового фінансування (FMF) для задоволення потреб України та інших регіональних партнерів", - написала посол.

Також, зазначила Маркарова, передбачено таке фінансування: $26 млн - для забезпечення нагляду та підзвітності допомоги та обладнання, наданого Україні; $5 млн Державному департаменту для адміністрування оборонної допомоги; $300 млн на допомогу Україні в захисті її кордонів і просуванні верховенства права; $100 млн на підтримку програм із розмінування, боротьби з тероризмом і нерозповсюдженням зброї масового знищення.

Крім цього, $9,5 млрд передбачено на економічну допомогу Україні та країнам, які постраждали від вторгнення Росії в Україну: $7,849 млрд на економічну допомогу Україні, яка може охоплювати пряму бюджетну підтримку (окрім відшкодування пенсій); $1,575 млрд на інші види економічної допомоги Україні та постраждалим країнам; $25 млн Офісу перехідних ініціатив USAID для підтримки України і країн, які постраждали від російського вторгнення; $50 млн для реагування на ситуацію у сфері глобальної продовольчої безпеки.

Також передбачено виділення:
$149 млн Національній адміністрації з ядерної безпеки США для реагування на ситуації, пов'язані з ядерною безпекою в Україні.

$481 млн Міністерству охорони здоров'я та соціальних служб США на допомогу українцям, які отримали гуманітарний пароль у США через програму U4U.

Крім того, законопроєкт передбачає виділення додаткового фінансування, яке буде використане в т.ч. для надання допомоги Україні та реагування на ситуацію в нашій державі, пов'язану з російським вторгненням, зокрема: $60 млн на дипломатичні програми; $8 млн Офісу генерального інспектора Держдепу; $39 млн на операційні видатки USAID; $10 млн Офісу генерального інспектора USAID; $98 млн Міністерству енергетики США для придбання для розвитку та виробництва радіоактивних ізотопів.

Посол Маркарова також додала, що в тексті законопроєкту: посилюється нагляд через вимоги моніторингу; вимагається від партнерів і союзників надавати співрозмірні витратам обсяги допомоги; передбачається укладення угоди з урядом України щодо повернення коштів, наданих на економічну підтримку; збільшуються ліміти в рамках механізму PDA.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА