23:19 12.04.2024

Стартувало навчання понад 100 учасників у проєкті з підготовки управлінської ланки для деокупованих територій

2 хв читати
Стартувало навчання понад 100 учасників у проєкті з підготовки управлінської ланки для деокупованих територій

Понад 100 учасників розпочинають навчання у проєкті з підготовки фахівців управлінської ланки для деокупованих територій (Reintegration Management Program) за підтримки президента України Володимира Зеленського.

Як повідомили у прес-службі президента України, цю експериментальну програму ініціювало Представництво президента України в АР Крим, реалізує Бізнес-школа МІМ за підтримки, зокрема, проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Зміцнення суспільної довіри (UCBI)".

"Коли ми проаналізували напрями та підрахували потребу в кількості працівників для деокупованого регіону, а також врахували необхідний рівень фахової підготовки, стало зрозуміло, що треба починати готувати кадровий резерв уже зараз, оскільки необхідну кількість неможливо навчити одномоментно", - розповіла постійний представник президента України в АР Крим Таміла Ташева під час церемонії відкриття проєкту.

Як вона зазначила, уже створено такі освітні програми, як "Постконфліктне управління" та "Управління на післявоєнних територіях" у Київському національному університеті ім. Шевченка. Шевченка, онлайн-курс для держслужбовців "ProKrym: державна політика реінтеграції Криму".

Участь у відкритті взяли перший віцеспікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко та президент Бізнес-школи Міжнародного інституту менеджменту Ірина Тихомирова.

Учасники обговорили основні напрямки реінтеграційних політик держави після деокупації, зокрема: відновлення органів публічної адміністрації та кадрове забезпечення; притягнення до відповідальності за міжнародні злочини та злочини проти національної безпеки; верифікацію документів та рішень окупаційних судів; гуманітарну політику та демілітаризацію освітньої, культурної сфер; економічне відновлення.

ик

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА