19:44 27.03.2024

Голова НАЗК провів низку зустрічей у Брюсселі з питань співпраці з ЄС та виконання Україною євроінтеграційних зобов'язань щодо протидії корупції

2 хв читати
Голова НАЗК провів низку зустрічей у Брюсселі з питань співпраці з ЄС та виконання Україною євроінтеграційних зобов'язань щодо протидії корупції

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Віктор Павлущик у межах робочого візиту до Брюсселя зустрівся з генеральним директором Європейського бюро по боротьбі з шахрайством (OLAF) Вілле Італа, повідомила пресслужба відомства.

"Очільник OLAF відзначив ефективність співпраці з українськими органами антикорупційної інфраструктури та висловив зацікавленість у розширенні співробітництва з НАЗК", - зазначається в телеграм-каналі НАЗК у середу.

Як наголошується в повідомленні НАЗК, нещодавно Україна приєдналася до Європейської програми стосовно боротьби з шахрайством (UAFP), яка стала важливим кроком для України, зокрема в контексті ухвалення Плану відновлення України (Ukraine Facility Plan).

Очільник НАЗК зі свого боку наголосив на важливості виконання Україною всіх зобов'язань у євроінтеграційній сфері щодо протидії корупції та підтвердив, що Агентство залишається надійним партнером у цій діяльності. Сторони також обговорили важливість інформування суспільства про стан протидії корупції.

Повідомляється також, що "Павлущик ознайомив учасників зустрічі з Комунікаційною стратегією у сфері запобігання та протидії корупції, розробленою НАЗК у співпраці з партнерами та схваленою урядом".

Пресслужба НАЗК також поінформувала, що Павлущик зустрівся з генеральним директором Генерального директорату Єврокомісії з питань сусідства та перемовин з розширення Гертом Яном Купманом.

"Незалежність НАЗК та інших антикорупційних органів – це єдина можливість перемогти корупцію, що є неодмінною передумовою подальшого сталого розвитку України. Висловлюємо вдячність за розуміння, підтримку та надання необхідної допомоги для зміцнення НАЗК як єдиного органу, повноважного координувати антикорполітику в державі", - сказав Павлущик, якого цитує пресслужба.

Європейські колеги заслухали основні пріоритети в роботі НАЗК на найближчий час, "серед яких удосконалення процесу декларування; запровадження стратегічного планування та оцінки ризиків; посилення співпраці з міжнародними організаціями. Сторони також обговорили важливість зусиль України в питаннях деолігархізації, врегулювання лобіювання на основі доброчесності, а також належної комунікації антикорупційних заходів".

Як повідомляється, завершуючи раунд зустрічей у Брюсселі, Голова НАЗК зустрівся з Люком П’єром Девінем, заступником Генерального директора з питань Східної Європи та Центральної Азії. З огляду на рекомендації Єврокомісії для України в рамках Пакету розширення ЄС, основним фокусом цих рекомендацій є боротьба з корупцією та своєчасна реалізація Державної антикорупційної програми. НАЗК як головний державний орган з формування антикорупційної політики в Україні докладатиме всіх зусиль для реалізації заходів з гармонізації національного законодавства із законодавством ЄС, а також для виконання всіх антикорупційних заходів Плану імплементації рекомендацій Єврокомісії, представлених у Звіті про прогрес України у виконанні Плану дій з реалізації політики розширення ЄС до 2023 року.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА