13:02 21.03.2024

McDonald's в Україні скорочує використання пластику

2 хв читати

Компанія McDonald's в Україні в березні розпочала низку екологічних ініціатив зі скорочення використання пластику, повідомили в пресслужбі компанії.

Компанія, зокрема, відмовляється від пластикових столових приборів і поступово замінює їх на деревні прилади, що дасть змогу знизити використання пластику на 40 тонн щорічно.

Екологічною сировиною обрали березу, яка є міцним, природним, відновлювальним матеріалом, що не має вираженого смаку деревини, що дуже важливо для зберігання оригінального смаку їжі. Зазначається, що обрані компанією постачальники використовують стратегії відновлення та збереження лісових екосистем.

Крім того, з березня цього року McDonald's в Україні частково відмовляється від використання пластикових кришок для склянок, щоб знизити використання пластику ще на 8,5 тонн за рік.

Після успішного тестового періоду у львівських ресторанах цю ініціативу вже розгортають в усіх українських McDonald's. Усі напої в стаканах, що продають для споживання всередині закладу McDonald's, окрім чаю та гарячих напоїв у складі "Хеппі Міл", подають без кришок. Водночас компанія усвідомлює, що є ситуації, коли кришки справді необхідні, тому всі кур'єрські замовлення і на винос, як і раніше, подають у закритих склянках. За необхідності клієнти завжди можуть попросити кришку у працівників закладу.

McDonald's в Україні також скасував використання гумових рукавичок у виробничій зоні. Цю норму було запроваджено на вимогу уряду під час пандемії COVID-19, тепер, після скасування карантинних вимог, компанія зможе зменшити використання гуми в середньому на 70 тонн щорічно.

Повідомляється, що в майбутньому компанія планує позбутися паперових вкладишів для таць, що дасть змогу зберегти 100 тонн паперу за рік. Наразі цю ініціативу реалізують як "пілот" у ресторанах McDonald's у Вінниці, який отримує схвальні відгуки серед клієнтів ресторанів, і далі його масштабуватимуть у всій країні.

McDonald's запустив сортування та перероблення пакування у всій Україні у 2021 році. Відходи поділяють на папір, пластик, стаканчики, рідину тощо, далі вони йдуть на перероблення. Зокрема з відсортованого в ресторанах картону, поліетиленових та алюмінієвих елементів пакування виготовляють пакети McDonald's для замовлень на винос і доставки, з олії біопаливо та мастильні матеріали для хімічної промисловості, з пластикових відходів - сміттєві пакети.

Ініціативи McDonald's є частиною глобальних зобов'язань компанії щодо відповідального використання ресурсів і зменшення відходів. До кінця 2025 року компанія зобов'язана повністю перейти на використання всіх пакувальних матеріалів із відновлюваної сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА