16:38 08.03.2024

Соціологічна асоціація України застерігає від участі у виборчому процесі РФ на окупованих територіях

2 хв читати

Соціологічна асоціація України (САУ) закликала всіх соціологів утриматися від участі у виборчій кампанії з виборів президента РФ на окупованих територіях.

"Проведення РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України (в окремих районах Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей та АР Крим) є одним із головних інструментів легітимізації окупаційної влади. Саме на цю мету спрямована підготовка проведення на цих територіях з 15 до 17 березня 2024 року "виборів" президента Російської Федерації. Україна, а також більшість країн світу та міжнародних організацій, зокрема ООН та ОБСЄ, не визнають і засуджують російські вибори на всіх окупованих РФ українських територіях", - йдеться в заяві САУ.

Соціологічна асоціація України закликає всіх представників українських і міжнародних соціологічних центрів, груп і компаній "утриматись від участі в заходах у рамках виборчої кампанії РФ, яка проводиться на окупованих територіях, висвітлення її перебігу та результатів виборів".

"САУ закликає українців і, зокрема, фахівців-соціологів, які вимушено перебувають на окупованій території України, уникати участі у виборчому процесі, соціологічних опитуваннях, екзитполах та інших публічних і непублічних заходах, які легітимізують окупаційну владу. САУ нагадує, що за добровільну участь в організації та проведенні незаконних виборів чи референдумів або публічних закликів до їх проведення на тимчасово окупованих територіях України передбачена кримінальна відповідальність (ст. 111-1 Кримінального кодексу України)", - зазначено також у тексті.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА