20:06 25.02.2024

Буданов: РФ готувала в Україні "Майдан-3", але провалила операцію

1 хв читати
Буданов: РФ готувала в Україні "Майдан-3", але провалила операцію

Начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що РФ планувала, але не змогла реалізувати проти України найдорожчу у своїй історії інформаційно-психологічну операцію, повідомляють у телеграм-каналі ГУР.

"Вони не знайшли нічого кращого, як назвати цю операцію "Майдан-3" - вона так офіційно в їхніх документах і називалася. Це максимально дорога операція для них і вона вже практично провалилася", - повідомив Буданов у кулуарах форуму "Україна. Рік 2024" у неділю в Києві.

За його словами, у межах цієї операції РФ планувала створити в Україні ситуацію, "за якої піддати сумніву легітимність ухвалення рішень в Україні в період після 20 травня цього року".

"Вони розраховували на певну смуту в українському суспільстві у звʼязку з цим, яка буде спроектована на наше військо. Після цього, посіявши двоякі думки в нашій армії, в першій половині червня вони планували нанести воєнну поразку на сході, користуючись розхитаною заздалегідь ситуацією в армії. Але вони не зможуть нанести воєнну поразку, і ця їхня спецоперація вже провалилася", - додав Буданов.

Як повідомлялося, у травні 2024 року спливає 5-річний термін повноважень президента України, однак, згідно із Законом, проведення президентських виборів до закінчення воєнного стану неможливе.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ завдали по території України 43 авіаудари із застосуванням 60 КАБів - Генштаб

Від початку доби було 123 бойові зіткнення, на покровському напрямку кількість боїв зросла до 42, загарбники продовжують натиск - Генштаб

Генеральним секретарем Ради Європи обрано Алена Берсе

Саміт ЄС розпочнеться з обміну думками із Зеленським

Завдяки рішенню ЄСПЛ у міжнародній судовій практиці зафіксовано дату окупації Криму - Кондратюк

ВАКС вирішив стягнути Мотор-Банк, Вінницький авіазавод та інші активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

До комюніке Саміту миру приєдналася Гайана - Зеленський

Зеленський: Ми точно реалізуємо все, щоб створити Договір про вступ України до ЄС

Переговори щодо адаптації України до права ЄС у новій рамці стартують у липні з раунду щодо держзакупівель - торгпред Качка

Міноборони України допустило до експлуатації майже 40 зразків бронетехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА