02:38 22.02.2024

25 країн-членів Організації американських держав ухвалили декларацію, присвячену дворіччю повномасштабного російського вторгнення в Україну

1 хв читати
25 країн-членів Організації американських держав ухвалили декларацію, присвячену дворіччю повномасштабного російського вторгнення в Україну

25 країн-учасниць Організацію американських держав (ОАД) ухвалили декларацію, присвячену дворіччю повномасштабного російського вторгнення в Україну, повідомляє у середу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у соціальній мережі Х (раніше відомій як Twitter).

Як він зазначив, "Декларація, яку сьогодні підтримали 25 держав-членів ОАД, чітко зазначає, що російська агресія не буде терпимою, і що підтримка України непохитна, незалежно від того, що Путін робить, щоб її послабити".

Міністр подякував Антигуа та Барбуду за підтримку документа, а також висловив подяку Аргентині, яка головує у Постійній раді ОАД, за рішучу підтримку ініціативи.

Кулеба особливо наголосив на ОАГ до порушень Росією прав людини в Україні, зокрема, прав дітей, "яких окупанти крадуть у нас, змінюють імена, насаджують і позбавляють майбутнього на батьківщині".

"Америка та Україна об'єднані. Ми всі говоримо однією мовою, мовою демократії, свободи, прав людини та міжнародного права. Натомість мову війни обрала Росія, яку два роки тому справедливо вигнали з ОАД", - зазначив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столиця додатково виплатить понад 146 млн грн киянам - учасникам АТО - КМДА

ВР прийняла за основу законопроєкт про превентивну реструктуризацію

У Нікополі внаслідок обстрілів загинули 2 людини, 8 постраждали - голова ОВА

Президент України підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

Стефанчук сподівається, що Європарламент наступної каденції і далі підтримуватиме Україну

Підвищення рівня води в Дніпрі можливе 9-13 травня - Укргідрометцентр

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА