06:47 16.02.2024

Google запускає кампанію з боротьби з дезінформацією напередодні виборів у ЄС

2 хв читати
Google запускає кампанію з боротьби з дезінформацією напередодні виборів у ЄС

Google готується запустити кампанію по боротьбі з дезінформацією в п'яти країнах Європейського союзу (ЄС) напередодні парламентських виборів у блоці і посилення нових правил боротьби з онлайн-контентом, повідомляє Reuters у четвер.

У червні громадяни ЄС обиратимуть новий склад Європарламенту, який визначатиме політику і закони в регіоні, і законодавці побоюються, що поширення дезінформації в Інтернеті може вплинути на виборців.

Європейський закон про цифрові послуги, який набуває чинності цього тижня, вимагатиме від великих онлайн-платформ і пошукових систем докладати більше зусиль для боротьби з незаконним контентом і ризиками для громадської безпеки.

З березня внутрішній підрозділ Google Jigsaw, що займається боротьбою із загрозами суспільству, запустить серію анімованих рекламних роликів на таких платформах, як TikTok і YouTube, у п'яти країнах ЄС: Бельгії, Франції, Німеччині, Італії та Польщі.

У рекламі використовуватимуть так звані методи "пребункінгу", розроблені в партнерстві з дослідниками з Кембриджського і Брістольського університетів, покликані допомогти глядачам виявити маніпулятивний контент ще до того, як вони з ним зіткнуться.

"Пребункінг - це єдина техніка, принаймні, з тих, що я бачила, яка однаково ефективно працює в усьому політичному спектрі", - каже Бет Голдберг, керівник дослідницького відділу Jigsaw.

Минулого місяця розслідування, проведене EEAS (Службою зовнішніх дій Європейського союзу), виявило 750 випадків навмисного поширення недостовірної інформації іноземними суб'єктами, багато з яких висловлювалися на підтримку вторгнення Росії в Україну.

Рекламу Jigsaw буде перекладено всіма 24 офіційними мовами ЄС, заявили в компанії. Кампанія триватиме щонайменше місяць, а потім, залежно від охоплення та ефективності, її можна буде продовжити. Результати кампанії, включно з відповідями на опитування і кількістю людей, охоплених кампанією, буде опубліковано влітку 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА