21:40 12.02.2024

Окупанти використали під час ракетного удару по Києву протикорабельну ракету "Циркон"

1 хв читати
Окупанти використали під час ракетного удару по Києву протикорабельну ракету "Циркон"

Росіяни 7 лютого вдарили по Києву ракетою 3М22 "Циркон", повідомляють у понеділок у Київській міській військовій адміністрації.

"У російських ракетах є деталі, які можуть застосовуватися одразу в декількох типах виробів, інші - вузли тільки для конкретних зразків. У цьому випадку бачимо елементи, характерні саме для ракети типу 3М22 "Циркон". Специфічні маркування мають частини й уламки реактивного двигуна та рульових механізмів", - зазначив директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександр Рувін.

Протикорабельна гіперзвукова крилата ракета 3М22 "Циркон" - прийнята на озброєння в січні 2023 року, однак, як зазначають військові експерти, ця ракета досі не виробляється серійно. У РФ заявляють про такі її характеристики: дальність - 600-1500 км, швидкість до 8-9 Мах, маса бойової частини близько 300-400 кг, довжина 8-10 м. Вона призначена для ураження надводних кораблів, оснащених системами протиповітряної та протиракетної оборони. Запускають "Циркон" з універсальних вертикальних пускових установок 3С-14 на бойових кораблях, підводних човнах і мобільних берегових ракетних установках.

"Можемо сказати, що зброя не відповідає заявленим ворогом тактико-технічним характеристикам", - наголосив Олександр Рувін.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА