13:11 24.01.2024

До кадрового резерву сфери культури для роботи на деокупованих територіях потрібно відібрати кілька тисяч людей - Карандєєв

2 хв читати
До кадрового резерву сфери культури для роботи на деокупованих територіях потрібно відібрати кілька тисяч людей - Карандєєв

В. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявляє, що кадровий резерв сфери культури для роботи на деокупованих територіях України має включати кілька тисяч людей.

"В оновленій структурі міністерства утворено підрозділ, уповноважений опікуватися питаннями відновлення й культурної деокупації. Його фахівці працюють над формуванням кадрового резерву. Ми маємо бути готові на той момент, коли потрібно буде організовувати роботу культурних інституцій, організовувати роботу системи культури вже з готовими кадровими пропозиціями. Цих людей ми готуємо. Багато з них уже знають про те, куди вони хочуть поїхати. Переважно ми спираємося на переселенців, які мають бажання повернутися на свою малу батьківщину і продовжити роботу у сфері культури", - сказав Карандєєв в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це мають бути працівники, які готові приїхати й одразу проводити роботу з відновлення української тематики в репертуарах театрів, на книжкових полицях у бібліотеках, у роботі клубів.

"Ми розраховуємо на те, що кілька тисяч таких спеціалістів мають бути зібрані в базі даних і підготовлені. Вони мають розуміти, у який регіон вони поїдуть, знати цей регіон, вивчити його потреби, розуміти, що їм треба зробити, якими алгоритмами діяти. І йдеться не тільки про працівників закладів культури, а й про представників влади, зокрема працівників відділів культури в районних адміністраціях, у територіальних громадах", - додав Карандєєв.

Як повідомлялося, на тимчасово окупованій території України розташовано понад 2,1 тис. закладів культури та понад 20 тис. пам'яток культури національного та місцевого значення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА