19:35 03.01.2024

Зеленський про обмін військовополоненими: Чим більше росіян беремо в полон, тим більш результативними будуть переговори щодо обмінів

1 хв читати
Зеленський про обмін військовополоненими: Чим більше росіян беремо в полон, тим більш результативними будуть переговори щодо обмінів

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи великий обмін військовополоненими, що відбувся з Росією, заявив, що, чим більше Україна братиме росіян полоненими, тим результативнішими будуть переговори в РФ щодо їхніх обмінів.

"Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей - воїнів і цивільних. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів. Ми використовуємо кожну можливість, пробуємо всі варіанти посередництва. На кожній міжнародній зустрічі, яка може бути допомогою, ми порушуємо тему повернення наших полонених. І будемо й далі працювати, щоб повернути всіх наших", - заявив Зеленський у відеозверненні.

Глава держави подякував усій своїй команді, яка працювала і працює над обміном полоненими, а також військовослужбовцям, які поповнюють обмінний фонд.

"Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко... І звісно, я дякую кожному нашому воїну на передовій, хто бере окупантів у полон і поповнює наш обмінний фонд. Чим більше росіян беремо в полон, тим більш результативними будуть переговори щодо обмінів", - сказав він.

Як повідомлялося, у середу, 3 січня, між Україною і Росією відбувся найбільший від початку повномасштабного вторгнення РФ обмін військовополоненими. У його межах вдалося звільнити 230 українців і українок, як військових, так і цивільних.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА