19:38 25.12.2023

Мін'юст подав позов про стягнення в дохід держави понад 1,8 млрд грн "Роял Пей"

3 хв читати
Мін'юст подав позов про стягнення в дохід держави понад 1,8 млрд грн "Роял Пей"

Міністерство юстиції України в понеділок подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції у вигляді стягнення в дохід держави активів ТОВ "Роял Пей" у вигляді цінних паперів і грошових коштів на загальну суму понад 1,8 млрд грн, повідомила директор департаменту санкційної політики Інна Богатих у фейсбуці.

"Дякую всім державним і недержавним органам, установам та організаціям, які надавали інформацію для формування доказової бази. Окрема подяка Державному бюро розслідувань!" - зазначила вона.

Богатих нагадала, що на розгляді ВАКС є позови Мін'юсту про застосування санкції стягнення до Олександра Бабакова, Михайла Воєводіна, Євгена Гінера та групи "ВС Енерджі", де серед активів "Прем'єр Палас" й інші готелі, частки в "Дніпроспецсталі" і Криворізькому залізорудному комбінаті, а також Едуарда Худайнатова щодо частки в українських компаніях, які володіють мережею заправок і забезпечують їхню логістику.

За її словами, два інші великі позови - проти батька і сина Лук'яненків і групи ГМС із частками в Сумському "Насосенергомаші" та інших компаніях, рухомим і нерухомим майном, а також так званій групі Сальдо (Леонтьєв, Каленов, Семенчев, Черевко).

"До речі, це наш перший колективний позов - стягуємо рухоме і нерухоме майно колаборантів", - уточнила представниця Мін'юсту щодо "групи Сальдо".

"До кінця року плануємо - як мінімум - ще один позов подати до суду й 2024 рік хочемо розпочати з вагомої справи! Тому - не переключайте - якщо від нас якийсь час немає новин, це означає одне - ми готуємо резонансний позов!" - наголосила Богатих.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 12 січня своїм указом увів у дію санкції щодо ТОВ "Роял Пей Юроп" (SIA Royal Pay Europe) (Латвія, м. Рига). Згідно з інформацією на сайті Royal Pay, це бренд, який об'єднує групу компаній, що надають широкий спектр послуг у сфері електронної комерції, зокрема послуги з оброблення електронних платежів; ефективні комплаєнс системи та оптимізацію фінансових рішень.

"Zn.ua" на початку жовтня минулого року опублікувало закритий документ НБУ банкам, у якому регулятор повідомив про отримання від правоохоронних органів інформації щодо здійснення ними заходів із розслідування фактів виведення безготівкових активів за межі України з метою маскування джерел походження грошових коштів і майна, вчинення фінансових операцій із резидентами РФ.

"За зазначеною інформацією керівник і кінцевий бенефіціарний власник SIA Royal Pay Europe (Латвія) Кондратенко Сергій є громадянином держави, яка вчинила збройну агресію проти України, а подвійне громадянство і компанію з реєстрацією в Латвії використовує для обходу міжнародних санкцій і фінансування держави, що вчинила збройну агресію проти України, легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом від незаконної організації грального бізнесу на території України і РФ", - зазначав Нацбанк.

Наприкінці червня цього року ДБР повідомило про арешт і передачу в управління АРМА 1,9 млрд грн із рахунків "Роял Пей Юроп", яка, за інформацією правоохоронців, пов'язана з російським букмекером 1XBET. Передача відбулася за результатами розслідування ДБР фактів заволодіння грошовими коштами, виділеними іноземними банками одній з українських комерційних банківських установ на загальну суму понад EUR30 млн, уточнювало відомство.

"Фактичним бенефіціарним власником компанії є громадянин країни-агресора, пов'язаний із російським букмекером 1XBET. Проти нього також запроваджено санкції згідно з рішенням РНБО...", - зазначило ДБР.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА