17:53 23.12.2023

В УГКЦ вважають, що декларація Папи Римського, яка дозволяє благословляти одностатеві шлюби, не поширюється на католицькі церкви східного обряду

1 хв читати
В УГКЦ вважають, що декларація Папи Римського, яка дозволяє благословляти одностатеві шлюби, не поширюється на католицькі церкви східного обряду

Затверджена Папою Римським Франциском декларація Fiducia Supplicans, яка дає змогу благословляти одностатеві пари, не має правової сили для вірян Української греко-католицької церкви (УГКЦ), заявив глава УГКЦ верховний архієпископ Святослав.

"Ця Декларація стосується суто Латинської Церкви і не має правової сили для вірян Української Греко-Католицької Церкви, - йдеться в заяві архієпископа на офіційному сайті УГКЦ.

Вона стосується латинської, а не східних католицьких церков, де поняття "благословення" означає схвалення, дозвіл чи навіть наказ. "Очевидно, що благословення з боку священнослужителя завжди має євангелізаційний і катехитичний вимір, тому в жодному разі не може суперечити вченню Католицької Церкви про сім’ю як вірний, нерозривний і плідний союз любові між чоловіком та жінкою", - йдеться в заяві.

Архієпископ Святослав також вважає, що треба уникати "двозначних жестів, висловлювань і понять", які "можуть викривлювати або спотворювати Боже слово і вчення церкви".

18 грудня Папа Римський Франциск затвердив декларацію Fiducia supplicans. Вона дозволяє священикам благословляти одностатеві пари, але не проводити для них вінчання або будь-які шлюбні обряди.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА