19:19 15.12.2023

У ЗСУ спрощено списання аптечок

2 хв читати
У ЗСУ спрощено списання аптечок

Міністр оборони України Рустем Умєров підписав наказ, що запроваджує спрощену процедуру списання військово-медичного майна: аптечок, сумок і наплічників.

Як повідомляється на сайті оборонного відомства в п'ятницю, раніше аптечки, сумки та наплічники вважалися інвентарним майном, тому його списання було надзвичайно ускладнене, часто нездійсненне, через що військові частини не могли замовити нові аптечки. Підписаний наказ дасть змогу прискорити надходження нових аптечок до військових частин.

"Відсутність дієвої системи списання медичного майна була величезною проблемою, її подолання давно на часі. Військові частини раніше не могли швидко списати використані аптечки й отримати нові: процес тривав місяцями й передбачав 20 етапів. Після нашої реформи залишається шість етапів і три документи, які можна зробити дуже оперативно", - зазначила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

У відомстві розповіли, що тепер військовослужбовець, який втрачає або використовує аптечку, сумку та наплічник під час бою або під час виконання інших завдань, має усно або письмово повідомити про це командиру свого підрозділу. Після цього командир має скласти рапорт і додати до нього витяг із журналу бойових дій або підсумкового бойового донесення. Ці документи подають командиру частини, який призначає комісію, що формує акт списання (додаток 4 до Порядку списання військового майна в ЗСУ та Держспецслужбі транспорту), після чого командир частини підписує акт, а фінансова служба списує зазначене медичне майно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА