06:59 07.12.2023

Фінляндія, Естонія та Швеція пропонують Єврокомісії виділити кошти на гарантування безпеки морської підводної інфраструктури

1 хв читати

Міністри телекомунікацій Фінляндії, Естонії та Швеції запропонували Єврокомісії виділити кошти для гарантування безпеки морської підводної інфраструктури.

"У відповідь на нещодавні події, що впливають на підводну інфраструктуру в Балтійському морі, Фінляндія, Естонія і Швеція пропонують Комісії ЄС запропонувати заходи щодо підвищення безпеки та стійкості європейської підводної інфраструктури. У своєму спільному листі міністри наголосили на необхідності подальших інвестицій у підводні телекомунікаційні кабелі на рівні Європейського Союзу", - повідомило в середу міністерство транспорту і комунікацій Фінляндії.

"Стійкість європейської телекомунікаційної інфраструктури має вирішальне значення, оскільки вона життєво важлива для базового функціонування наших цифрових суспільств та економік. Саме тому особливу увагу необхідно приділяти транскордонним підводним сполученням", - сказала міністр транспорту та комунікацій Лулу Ранне.

Міністри звернулися зі спільною заявою у зв'язку з тим, що, імовірно, китайський контейнеровоз Newnew Polar Bear обірвав якорем підводні кабелі зв'язку між Естонією та Швецією, Естонією та Фінляндією, а також зруйнував газопровід Balticconector.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА