19:49 22.11.2023

Фінляндія закриє всі КПП на кордоні з РФ окрім одного

1 хв читати
Фінляндія закриє всі КПП на кордоні з РФ окрім одного

Фінляндія закриє всі КПП на кордоні з Росією, крім одного, через погіршення ситуації з потоком нелегальних мігрантів, заявив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо в середу.

"Фінляндія закриє більше КПП на кордоні з Росією", - наводить слова Орпо агентство Bloomberg. Він зазначив, що свою роботу продовжить тільки один такий пункт.

Останнім часом ситуація на кордоні Фінляндії та РФ, за твердженням Гельсінкі, погіршилася. Раніше Орпо заявляв, що Фінляндія бачить ознаки того, що зростання кількості мігрантів, які намагаються потрапити через Росію до Фінляндії, не є випадковим, а є результатом якихось "організованих зусиль". У зв'язку з цим минулого тижня Фінляндія закрила кілька пропускних пунктів на кордоні.

У понеділок прем'єр-міністр заявив, що Фінляндія може вжити подальших заходів у зв'язку із ситуацією на кордоні, якщо буде така необхідність. У фінському Вартіусі почалося зведення додаткових захисних бар'єрів. За допомогою армійської важкої техніки, екскаваторів і кранів ставлять паркани та інші загородження, покликані забезпечити захист прикордонного пункту пропуску від неконтрольованого напливу іммігрантів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА