20:06 21.11.2023

Зеленський вручив нагороди з нагоди Дня Десантно-штурмових військ

2 хв читати
Зеленський вручив нагороди з нагоди Дня Десантно-штурмових військ

З нагоди Дня Десантно-штурмових військ Збройних Сил України президент Володимир Зеленський вручив високі державні нагороди, бойові прапори, стрічки почесної відзнаки президента України "За мужність і відвагу" та присвоїв почесні найменування бригадам, повідомила пресслужба глави держави.

На церемонії, яка відбулася в Маріїнському палаці в Києві, також був присутній міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

"Сьогодні – професійний день наших Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. День десятків тисяч надзвичайно міцних воїнів, без яких просто не уявити надійної оборони, які завжди на дуже складних ділянках фронту й чия хоробрість незмінно має стратегічне значення для України. Це хоробрість, яка впливає не лише на окремий бій заради нашої держави, а на всю битву заради нашої незалежності", - сказав президент під час виступу.

Глава держави відзначив високу ефективність взаємодії бригад ДШВ з іншими підрозділами Сил оборони та безпеки для захисту України та знищення окупантів.

"І в 14-му році, і після 24 лютого воїни ДШВ - серед найбоєздатніших і найрезультативніших у Силах оборони", - наголосив Зеленський і додав, що за час повномасштабної війни понад 10 тис. воїнів Десантно-штурмових військ відзначено державними нагородами.

Присутні також вшанували хвилиною мовчання подвиг військовослужбовців ДШВ, які віддали життя заради Української держави та людей.

Президент привітав воїнів із професійним днем і вручив державні нагороди.

"Сьогодні, у День ДШВ, це особлива честь для мене – вручити воїнам-десантникам – солдатам, сержантам, офіцерам – державні нагороди, а бойовим частинам – бойові прапори, почесні найменування та відзнаки. Від імені всіх українців я дякую всьому складу наших Десантно-штурмових військ і особливо тим командирам, які бережуть життя своїх солдатів, і бажаю всім сили й перемоги – перемоги України", - сказав Зеленський.

У заходах до Дня ДШВ також узяли участь головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, міністр оборони Рустем Умєров, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, секретар РНБО Олексій Данілов.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА