12:36 21.11.2023

У плані програми Ukraine Facility враховано сферу культури - Мінкультури

2 хв читати
У плані програми Ukraine Facility враховано сферу культури - Мінкультури

Сфера культури присутня в плані програми допомоги Україні Ukraine Facility в розмірі EUR50 млрд на наступні 4 роки, повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України у вівторок.

"Дякую активності громадських організацій, спільно з якими ми проадвокатували появу культури в Плані. Дуже важливо, що культура в документі зафіксована. Громадянське суспільство запропонувало близько 20 пунктів у сфері культури, і це досить високий показник активності. Головні з них - формування суспільної стійкості через забезпечення населення культурними послугами, збереження та заохочення розмаїття форм культурного самовираження, просування національної культури у світі в контексті становлення міжнародної суб'єктності України", - сказав заступник міністра культури та інформполітики з європейської інтеграції Тарас Шевченко.

У відомстві повідомили, що в процесі обговорення залишаються позиції громадського сектору щодо підтримки державно-приватного партнерства у сфері креативних індустрій, посилення контролю за дотриманням прав інтелектуальної власності, а також забезпечення фінансування культурних інституцій України.

"Позиція, яка увійшла до плану як комплексно-стратегічна, - це, власне, Стратегія розвитку культури, яку Україна планує розробити до 2025 року. І, власне, одним із елементів Стратегії стане посилення діяльності культурних інституцій, таких як Український культурний фонд та Український інститут книги",- додав Шевченко.

Загалом громадські організації надали 148 пропозицій, 85 із яких повністю або частково враховані в плані. Зокрема, вони стосуються галузі людського капіталу (охоплює теми гендерної рівності, зайнятості населення, виховання дітей), культури, регіональної політики та децентралізації, реформ державного управління, розвитку бізнес-середовища, фінансових ринків, управління державними активами, боротьби з корупцією та розвитку пріоритетних секторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА