19:04 18.11.2023

Запуск Starship компанії SpaceX імовірно провалився за кілька хвилин після виходу в космос

1 хв читати
Запуск Starship компанії SpaceX імовірно провалився за кілька хвилин після виходу в космос

Космічний корабель Starship компанії SpaceX, призначений для доставки астронавтів на Місяць, зазнав невдачі в космосі через кілька хвилин після запуску, повідомляє Reuters.

"Безпілотний космічний корабель Starship компанії SpaceX, розроблений для доставки астронавтів на Місяць і за його межі, імовірно, зазнав невдачі в космосі за кілька хвилин після старту в суботу під час другого випробування, після того, як його перша спроба закінчилася вибухом", - йдеться в повідомленні Reuters.

Як повідомляється, двоступенева ракета стартувала зі стартового майданчика Starbase компанії Ілона Маска недалеко від Бока-Чіка в Техасі, злетівши приблизно на 55 миль (90 км) над землею під час запланованого 90-хвилинного польоту в космос.

Однак перший ступінь ракети Super Heavy, незважаючи на те, що їй вдалося здійснити вирішальний маневр відокремлення від основного ступеня, вибухнув над Мексиканською затокою незабаром після відокремлення.

Тим часом основна ракета-носій Starship віднесла далі в космос, але за кілька хвилин телекомпанія повідомила, що центр управління польотами SpaceX раптово втратив зв'язок із кораблем. Приблизно через вісім хвилин після початку випробувальної місії камера стеження за ракетою-носієм Starship показала вибух, який говорить про те, що корабель вийшов з ладу в цей час. Висота польоту ракети становила 91 милю (148 км).

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА