08:51 17.11.2023

Міносвіти створило карту цифрових освітніх центрів

2 хв читати
Міносвіти створило карту цифрових освітніх центрів

Міністерство освіти і науки України створило карту цифрових освітніх центрів.

"Цифрові освітні центри - це безпечні, затишні простори для навчання та дозвілля школярів від 6 до 18 років. Такі центри сприяють відновленню доступу до освіти та соціалізації дітей. Наразі в Україні їх функціонує вже 154. А для того, щоб батьки та учні могли швидко та легко знайти найближчий простір, МОН створило мапу цифрових освітніх центрів, яку оновлюватимуть відповідно до відкриття центрів", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що цифрові освітні центри не замінюють заклади освіти, але надають безпечний доступ до дистанційної та неформальної освіти дітям, які не можуть здобувати її очно, а також потребують додаткового супроводу в навчанні.

У відомстві вважають, що такі рішення ефективні для громад, у яких пошкоджено освітню інфраструктуру, а також для внутрішньо переміщених учнів та учениць, яким необхідна соціалізація та підтримка в освітньому процесі.

За даними Міносвіти, нині центри працюють у 17 областях України, їхня кількість постійно зростає.

"Кожен цифровий освітній центр має програму академічних занять і позашкільних активностей. Їх проводять спеціально навчені фахівці - тьютори або фасилітатори. Також діти тут можуть соціалізуватися, отримати профорієнтаційну підтримку, допомогу в підготовці до іспитів. Усі послуги - безоплатні, а щоб почати займатися, достатньо поспілкуватися з тьютором/фасилітатором, отримати розклад занять і необхідну інформацію", - додали в міністерстві.

З картою цифрових освітніх центрів можна ознайомитися за посиланням: www.dlc.org.ua

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА