18:53 14.11.2023

Перед заблокованими ПП на кордоні з Польщею скупчилася 40-кілометрова черга - заступник міністра

2 хв читати
Перед заблокованими ПП на кордоні з Польщею скупчилася 40-кілометрова черга - заступник міністра

Черги на в'їзд перед заблокованими пунктами пропуску (ПП) на українсько-польському кордоні сягають 40 км, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач під час онлайн-зустрічі з перевізниками у вівторок.

"Колега з Міністерства інфраструктури (Польщі - ІФ-У) приїхала на зустріч (13 листопада на кордоні - ІФ-У), я її запитав, яка черга там далі, тому що, за інформацією, яку я маю, це приблизно 35 кілометрів. Вона сказала, що так порахувала, близько 40 кілометрів черга. Тобто це такі офіційні дані від Міністерства інфраструктури (Польщі - ІФ-У) можна отримати", - сказав він.

Ставлячи запитання заступнику міністра на зустрічі, перший віцепрезидент громадської організації "Українська транспортна спілка" Володимир Балін зазначив, що ситуація із водіями, які застрягли на кордоні, серйозна - їм бракує води, їжі, немає санітарних умов, а деякі автомобілі не мають пального.

Деркач, зі свого боку, повідомив, що місцева влада поставила кілька біотуалетів, якими можуть користуватися водії, але їжею й водою водіїв не забезпечує. Магазини, у яких вони можуть отоваритися, розташовані далеко, до того ж рух у напрямку одного з магазинів закрили поліцейські, які бояться сутичок між протестувальниками й українськими водіями.

"Ми це питання з воєводою вчора ще раз порушили. Він пообіцяв вжити заходів, щоб надати необхідні гігієнічні засоби, зокрема воду, їжу нашим водіям", - запевнив Деркач.

За словами заступника міністра, схоже, єдина можливість припинити блокаду - скасувати дозвіл на проведення страйку.

"Єдина можливість припинити цю блокаду - це фактично рішення польського уряду скасувати дозвіл на цей страйк, просто прибрати польських протестувальників з дороги й відкрити рух транспортних засобів", - сказав він на зустрічі.

Рішення, за словами заступника міністра, наразі обговорюють з польською стороною.

Деркач також повідомив, що під час зустрічі на кордоні протестувальники нарешті передали йому список вимог.

Раніше повідомлялося, що представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) України в понеділок, 13 листопада, проведуть зустріч із представниками польської влади та перевізників для обговорення умов скасування блокади трьох ПП на українсько-польському кордоні.

За озвученою раніше міністерством інформацією, на українсько-польському кордоні було заблоковано 20 тис. транспортних засобів.

Як відомо, польські перевізники за участю 200 осіб і в присутності 100 тягачів планували провести одноденний страйк на трьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні 3 листопада. Однак дату початку блокади руху вантажного транспорту було перенесено на 6 листопада. Рух вантажного транспорту ускладнено в напрямку трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні - "Ягодин - Дорогуськ", "Краківець - Корчова", "Рава-Руська - Гребенне".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА