22:56 08.11.2023

Україна може розраховувати на Бельгію сьогодні та завтра, боротьба українців – це і наша боротьба

2 хв читати
Україна може розраховувати на Бельгію сьогодні та завтра, боротьба українців – це і наша боротьба

Глава МЗС Бельгії Хаджа Лабіб закликала продовжувати підтримку України та запевнила у тому, що Київ може розраховувати на Бельгію “сьогодні, завтра, під час головування в ЄС та після”.

"Україна може розраховувати на Бельгію сьогодні, завтра, під час нашого головування в ЄС та після нього", - сказала Лабіб на спільній прес-конференції з головою МЗС України Дмитром Кулебою у Брюсселі.

Вона наголосила, що Бельгія з перших днів повномасштабної агресії РФ прийняла тисячі українських біженців, і країна, як і раніше, віддана підтримці України в усіх сферах: політичній, дипломатичній, юридичній, економічній та військовій. Зокрема, міністр нагадала, що Бельгія нещодавно створила спеціальний фонд для підтримки України обсягом 1,7 млрд євро, половина якого піде на військову підтримку, а половина - на громадянську підтримку.

“Київ знаходиться всього за 2000 км від Брюсселя. Ми не повинні забувати про війну України. Ми маємо продовжувати підтверджувати нашу рішучість підтримати вас. Тому що ваша боротьба, боротьба наших українських друзів – це наша боротьба ”, - закликала Лабіб.

Крім того, глава МЗС наголосила, що Бельгія навчатиме пілотів і техніків і обслуговуватиме літаки F-16, а уряд також готується поставити Україні літаки F-16 з 2025 року.

"Бельгія та Україна стали більш згуртованими, об'єднаними заради справедливого миру, відповідальності та роботи на благо членства в ЄС", - зазначила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА