21:29 08.11.2023

США продовжать надавати технічну допомогу та проводити консультації для розвитку транспортних можливостей України

2 хв читати

Міністр транспорту США Піт Буттіджедж, який прибув з візитом до Києва, наголосив на важливості всіх видів транспорту для успіху України і запевнив у подальшій підтримці з боку США розвитку транспортних можливостей України.

Як повідомив Буттіджедж на брифінгу в Києві ввечері, під час сьогоднішнього візиту він відвідав об'єкти залізниці України, які "героїчно переправляють людей". Міністр провів особисту зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, а також із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і зі своїм українським колегою Олександром Кубраковим.

За його словами, обговорювалися способи, за допомогою яких "співпраця між нашими країнами може допомогти зміцнити економіку і військові зусилля в Україні". Зокрема, в питанні транспорту це включає в себе діалог із сусідами по регіону і з міжнародним співтовариством про можливості.

Міністр наголосив, що транспорт критично важливий для спроможності України імпортувати товари та експортувати українську продукцію, що стосується морських перевезень, а також автомобільних і залізничних перевезень.

"Тому ми обговорюємо це, і ми продовжимо консультації та технічну допомогу. Також існує великий інтерес до майбутнього авіаційного сектору", - зазначив він.

Також Буттіджедж наголосив на важливості посилення експортного потенціалу України, оскільки це важливо не лише для економіки країни, а й для всього світу.

"Ми тут, щоб наголосити на постійній прихильності адміністрації президента Байдена й американського народу України... І ми знаємо, що успіх і поліпшення, які відбулися в Україні, служитимуть на благо не лише народу України, а й людей, які люблять демократію й турбуються про людей в усьому світі, зокрема в Сполучених Штатах", - сказав він.

Буттіджедж також заявив, що факт його візиту сьогодні до Києва є одним із способів продемонструвати, що "окрім величезної заклопотаності та уваги, які США приділяють тому, що відбувається на Близькому Сході, ми приділяємо стільки ж уваги та прихильності, скільки будь-коли мали щодо України".

Говорячи про призначення радника з питань інфраструктури, міністр наголосив, що кожен вид транспорту дуже важливий для успіху України, і "для нас дуже важливо щоразу, коли в нас є можливість запропонувати технічну допомогу і досвід, якими володіє наше міністерство".

Крім цього, протягом дня Буттіджедж зустрівся з українськими ветеранами, деяких із яких бачив раніше під час Invictus Games (Ігри Нескорених). Міністр відзначив мужність українських воїнів і народу, які "надихають весь світ".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА