14:32 08.11.2023

ДБР: Основна версія загибелі помічника Залужного - нещасний випадок, але не виключають умисного вбивства на замовлення спецслужб РФ

2 хв читати
ДБР: Основна версія загибелі помічника Залужного - нещасний випадок, але не виключають умисного вбивства на замовлення спецслужб РФ

Основною версією загибелі помічника головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного майора Геннадія Частякова слідство вважає нещасний випадок, але розглядають ще три ймовірні версії того, що сталося: убивство на замовлення російських спецслужб, убивство на ґрунті неприязних стосунків і замах на навмисне вбивство іншого військовослужбовця - з вищого офіцерського складу апарату головнокомандувача ЗСУ.

"Що стосується загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ. Дійсно, ДБР розпочало досудове розслідування. Слідчі зараз ознайомлюються з матеріалами справи, яку напрацювала Національна поліція", - розповіла радник з комунікацій Державного бюро розслідувань (ДБР) Тетяна Сапьян в середу в ефірі Національного телемарафону.

Вона наголосила: "У кримінальному провадженні наразі висунуто чотири можливі версії події. Основна версія - це те, що стався нещасний випадок унаслідок необережного поводження з вибуховим пристроєм".

Водночас, як зазначила Сапьян, є ще три версії. "Друга, про яку ми можемо говорити... це те, що могло статися умисне вбивство й закінчений замах на вбивство членів його сім'ї, завуальоване під ненавмисне вбивство або нещасний випадок, який було скоєно на замовлення спецслужб РФ з метою дестабілізації військово-політичної ситуації в Україні", - зазначила вона.

Також, за словами радника з комунікацій ДБР, є версія про "умисне вбивство Частякова, вчинене на ґрунті неприязних відносин - помста, ревнощі з боку колег по службі".

Ще однією версією події Сапьян назвала замах на умисне вбивство іншого військового вищого офіцерського складу апарату головнокомандувача ЗСУ.

Сапьян звернула увагу, що основною версією наразі є нещасний випадок.

"На сьогодні призначено низку експертиз, допитуватимуть свідків і встановлюватимуть усі обставини, які передували цим трагічним подіям", - додала вона.

Радник з комунікацій ДБР також наголосила, що розслідування цієї справи перебуває на контролі керівництва бюро. "Слідство робитиме все, щоб якнайшвидше встановити всі обставини і встановити, хто був причетний і винен, якщо підтвердиться та чи інша версія, окрім основної", - підсумувала Сапьян.

Як повідомлялося, у житловому комплексі в с. Чайки Київської області внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинув військовослужбовець. Пізніше Залужний підтвердив, що 6 листопада, у свій день народження загинув його помічник Геннадій Частяков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА