10:50 07.11.2023

Костел св. Миколая в Києві буде передано парафії Римсько-католицької церкви - Мінкультури України

1 хв читати
Костел св. Миколая в Києві буде передано парафії Римсько-католицької церкви - Мінкультури України

 Костел св. Миколая в Києві буде передано в користування парафії Римсько-католицької церкви після внесення необхідних змін до законодавства і створення Національного будинку музики, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

"Ще у вересні 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яким визначено перспективне завдання – передача Костелу святого Миколая в постійне безоплатне користування парафії святого Миколая Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви в Україні. Це можливо буде зробити після того, як будуть внесені необхідні зміни до законодавства і Національний будинок органної та камерної музики, який протягом багатьох років використовував костел як свій концертний майданчик, отримає інше приміщення", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

У відомстві зазначили, що очікують, що Верховна Рада ухвалить зміни до закону "Про оренду державного майна", що дасть змогу передати костел громаді в безоплатне та постійне користування.

Крім того, наголошується, що досягнуто домовленостей про передання в державну власність від Федерації профспілок України одного з об'єктів культурного призначення - частини будівлі Міжнародного центру культури і мистецтв на вулиці Героїв Небесної Сотні, де здійснено попередні проєктні дослідження, щоб розмістити Національний будинок органної музики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА