11:06 04.11.2023

РФ провела невдалі випробування балістичних ракет "Ярс" і "Булава" - ГУР МО

2 хв читати
РФ провела невдалі випробування балістичних ракет "Ярс" і "Булава" - ГУР МО

1 листопада в РФ відбулися невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 "Ярс", а 25 жовтня - балістичної ракети РСМ-56 "Булава", повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Запуск ракети "Ярс" із космодрому "плєсєцк" (архангельська обл.) по цілі на полігоні "кура" (камчатка) здійснив бойовий розрахунок 33 ракетної армії ракетних військ стратегічного призначення зс рф. За даними ГУР МО України, ракета «Ярс» збилась з курсу, як і під час попередніх командно-штабних навчань стратегічних ядерних сил держави-агресора росії 25 жовтня 2023 року", - йдеться в повідомленні ГУР МО в суботу.

Окрім цього, зазначається, що 25 жовтня невдало завершився випробувальний запуск із підводного ракетного крейсера "Борей" балістичної ракети "Булава".

У ГУР МО зазначають, що РФ має серйозні проблеми з важкою МБР РС-28 "Сармат" шахтного базування - "це один із ключових проєктів в оголошеному агресором процесі модернізації стратегічних ядерних сил рф". Цей ракетний комплекс у РФ ще створюють із 2009 року, її мали прийняти на озброєння ще 2018 року, проте дату постійно відкладали. На озброєння "Сармат" був прийнятий у вересні 2023 року.

"Порівняно з виготовленою в Україні МБР РС-20 "воєвода", створена їй на заміну ракета "сармат" позбавлена будь-яких переваг у конструкції, головній частині або методах подолання протиракетної оборони. Фактично "сармат" - недопрацьована, недосконала, сира ракета", - наголошують у ГУР МО.

Крім цього, у РФ перенесено на пізніший термін заплановані на поточний рік поставки нових стратегічних літаків Ту-160М2, оскільки Росія не змогла відновити виробництво нової версії двигунів НК-32.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА