14:07 31.10.2023

Приблизно 100 українців щодня отримують відмову у виїзді з України на кордоні - Держприкордонслужба

1 хв читати
Приблизно 100 українців щодня отримують відмову у виїзді з України на кордоні - Держприкордонслужба

Відмову в перетині державного кордону України на виїзд щодня отримують майже 100 осіб, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Загалом приблизно 100 осіб за день отримують відмову, тому що вони не мають достатньо документів і не підпадають під ті умови перетину державного кордону України", - сказав Демченко в ефірі національного телемарафону у вівторок.

Окрім того, за його словами, щодня виявляють від п'яти до десяти осіб, які намагаються використовувати підроблені документи для виїзду за кордон. "За це також передбачена кримінальна відповідальність - таких осіб ми передаємо правоохоронним органам... Якщо говорити про загальну кількість порушників, які намагалися використати підроблені документи, то таких за час дії воєнного стану загалом було виявлено в пунктах пропуску понад 7 тис. осіб", - розповів Демченко.

Речник Держприкордонслужби розповів, що в будні дні кордон перетинають орієнтовно 80-85 тис. осіб за добу, а в минулі вихідні ця кількість збільшувалася майже до 120 тис. Через одночасне прибуття великої кількості людей до пунктів пропуску на них можуть утворюватися черги. "Понад 50% загального пасажиропотоку припадає на кордон із Польщею, де відмічаються і найбільші скупчення автомобілів, особливо в пікові дні. Інші напрямки, кордони з іншими країнами - вони менше завантажені, там практично черг немає", - повідомив Демченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА