07:12 19.10.2023

Підрозділи морської піхоти ЗС України висадили десант на східний берег Херсонської області

2 хв читати
Підрозділи морської піхоти ЗС України висадили десант на східний берег Херсонської області

Підрозділи двох українських бригад морської піхоти 17-18 жовтня здійснили десант через річку Дніпро на східний (лівий) берег Херсонської області, ЗСУ продовжили контрнаступальні дії на південь від Бахмута і домоглися часткового успіху, ідеться в огляді Інституту вивчення війни (ISW) у середу.

"Російські джерела стверджують, що, ймовірно, ротні підрозділи двох українських бригад морської піхоти 17-18 жовтня здійснили десант через річку Дніпро на східний (лівий) берег Херсонської області. На геолокованих кадрах, опублікованих 18 жовтня, видно, що українські війська просунулися на північ від Піщанівки (14 км на схід від міста Херсон і 3 км від річки Дніпро) і до Пойми (11 км на схід від міста Херсон і 4 км від річки Дніпро)", йдеться в огляді, "Міністерство оборони Росії (МО) також визнало українську операцію, заявивши, що російські сили зупинили чотири українські диверсійно-розвідувальні групи поблизу Підстепного (16 км на схід від Херсона) і Пойми". Проте ISW не оцінює, що українські сили створили плацдарм на східному березі Херсонської області, придатний для подальшого маневру великих механізованих сил на цей час.

Супутникові знімки від 17 жовтня говорять про те, що український удар ATACMS по аеродрому Бердянськ, імовірно, істотно пошкодив російські літаки та аеродромну інфраструктуру, але ISW поки що не може підтвердити масштаби збитку.

"Кілька аналітиків поширили супутникові знімки аеродрому Бердянськ і припустили, що на них видно щонайменше сім вигорілих ділянок, де на супутникових знімках раніше було видно різні російські гелікоптери, а також зазначили, що багато гелікоптерів відтоді перемістилися", - зазначають в огляді.

Українські сили продовжили контрнаступальні операції на сході і півдні України і, як повідомляється, просунулися неподалік Бахмута і мають частковий успіх на південь від Роботиного, на південний захід від Кліщіївки, а також у західній частині Запорізької області.

"Російські війська вели наступальні дії на рубежі Куп'янська, Сватового, Кремінної, біля Бахмута, на авдіївському напрямку, на південний захід від міста Донецька, у прикордонному районі Донецька та Запорізької області, на заході Запорізької області та наступали на південь від Авдіївки", повідомляє ISW.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА