21:11 18.10.2023

Україна підписала угоди про співпрацю з Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти

3 хв читати
Україна підписала угоди про співпрацю з Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти

Міністерствоо юстиції та Міністерством охорони здоров’я України та Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти (ICMP)  підписали угоди з в рамках своєї програми допомоги владі узгодити зусилля з розшуку десятків тисяч людей. які зникли безвісти внаслідок російського вторгнення та війни, що триває, йдеться у повідомленні комісії у вівторок

Меморандум про співпрацю, підписаний з Міністерством юстиції, підтримуватиме зусилля з посилення розслідування справ про зниклих безвісти, включаючи процес ідентифікації за допомогою ДНК та інші методи, які використовуються для встановлення місцезнаходження зниклих безвісти у співпраці з відповідними національними установами.

Ця угода сприятиме:

ефективністі розслідування справ про зникнення безвісти внаслідок злочинів проти людяності, насамперед проти цивільного населення України;
швидкій та ефективній міжнародній підтримці судово-медичних експертиз з метою зміцнення прав людини;
гармонізації та розвитку передових можливостей систем даних для забезпечення належного ланцюжка доказів та співпраці між українськими установами; а також науково-технічній та дослідницькій діяльністі для вдосконалення процедур пошуку великої кількості зниклих безвісти осіб.


Меморандум про взаєморозуміння, підписаний з Міністерством охорони здоров’я, створює рамки для ICMP для надання допомоги Міністерству у розбудові спроможності та надання підтримки у сфері судово-медичної експертизи, зокрема щодо судово-медичної антропології, судово-медичної одонтології, збору й обробки даних, а також ефективного ведення справи.

Меморандум про взаєморозуміння сприятиме передачі судово-медичної експертизи та сприятиме:

розробці стандартних операційних процедур (СОП) і настанов на основі міжнародних стандартів і найкращої практики у сфері судової медицини;
зміцненню інфраструктури та технічного потенціалу бюро судово-медичної експертизи на основі оцінки потреб та консультацій; і
підтримці запровадження посмертної комп’ютерної томографії (PMCT) у судово-медичній системі України, щоб покращити своєчасне та належне розглядання великої кількості справ.
ICMP вже надає підтримку судово-медичним бюро Міністерства охорони здоров’я.

Згідно пресреілзу, під час сьогоднішньої церемонії підписання в Міністерстві юстиції та Міністерстві охорони здоров’я в Києві генеральний директор ICMP Кетрін Бомбергер сказала: «Уже є десятки тисяч зниклих безвісти під час війни, яка триває, і кількість зниклих безвісти продовжує зростати. Жодна країна сама по собі не може знайти таку величезну кількість зниклих безвісти людей і розслідувати їх зникнення до такого рівня, щоб докази таких звірств могли бути надані міжнародному трибуналу, водночас ведучи війну. Підтримка України з боку ICMP спрямована на те, щоб допомогти Україні розширити наявні можливості для задоволення цих вимог».

ICMP – міжурядова організація зі штаб-квартирою в Гаазі, Нідерланди. ЇЇ мандат полягає в тому, щоб забезпечити співпрацю урядів та інших органів влади у пошуку осіб, зниклих безвісти внаслідок конфліктів, порушень прав людини, катастроф, організованого насильства та інших причин, і допомогти їм у цьому.

Програма ICMP в Україні підтримується Урядом Канади, Європейською службою зовнішньої діяльності Європейського Союзу (FPI), Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Бюро з питань демократії, прав людини та праці (DRL) Держдепу США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА