14:23 16.10.2023

Голова ОБСЄ: Війна РФ проти України є найбільш нагальним викликом, який ми маємо подолати

2 хв читати
Голова ОБСЄ: Війна РФ проти України є найбільш нагальним викликом, який ми маємо подолати

Нинішній голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі, який перебуває з візитом у Києві в понеділок, назвав агресивну війну РФ проти України найбільш нагальним викликом, який потрібно вирішити.

Як заявив Османі на пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою, він приїхав до Києва, щоб підтвердити непохитну підтримку народові України.

"Натхненний вашою стійкістю, я впевнений, що ви переможете. Україна переможе. Як голова ОБСЄ я продовжую закликати РФ зупинити цю війну, вивести свої війська з України, підтвердити прихильність принципам і цінностям ОБСЄ і повернутися до дипломатії. В умовах, коли світ є свідком конфліктів, заворушень і гуманітарних криз, агресивна війна РФ проти України є найбільш нагальним викликом, який ми маємо подолати", - сказав голова ОБСЄ.

Османі наголосив, що продовження війни не тільки руйнує життя в Україні, а і створює стан нестабільності в усьому регіоні ОБСЄ та за його межами. "І це має припинитися. ОБСЄ, як визнаний центр спільної безпеки, також серйозно постраждала. Є сигнали про те, що дехто хотів би, щоб в ОБСЄ були зв'язані руки, щоб поставити під сумнів її актуальність і функціонування. Наша організація є стійкою до різних випробувань і викликів", - сказав голова ОБСЄ.

Водночас, за його словами, є "кілька критичних проблем, які, якщо їх не розв'язати в терміновому порядку, можуть порушити основні функції ОБСЄ", що може підірвати виконання ключових завдань ОБСЄ щодо захисту людей. Османі закликав усі держави-учасниці ОБСЄ зберегти заявлену ними прихильність організації, її цінностям і зобов'язанням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА