08:53 15.10.2023

УЗ відправила в перший рейс поїзд Івано-Франківськ-Львів-Варшава з пересадкою на станції Рава-Руська

3 хв читати
УЗ відправила в перший рейс поїзд Івано-Франківськ-Львів-Варшава з пересадкою на станції Рава-Руська

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) відправила перший рейс Івано-Франківськ-Львів-Люблін-Варшава з пересадкою на станції Рава-Руська. З 15 жовтня поїзди курсуватимуть на маршруті щоденно, повідомила пресслужба УЗ.

З 15 жовтня для пасажирів стало доступним нове щоденне залізничне сполучення Львівщини та Франківщини з Польщею: на маршруті курсують поїзди №867 Коломия-Рава-Руська (сучасний український інклюзивний дизель-поїзд ДКПр-3) і №767 Рава-Руська-Варшава (польський поїзд перевізника SKPL). За поїздку в одному напрямку вони можуть перевезти близько 200 пасажирів, а час у дорозі від Львова до Варшави становить 9 годин.

"У березні за дорученням Президента України Володимира Зеленського було розпочато реалізацію проєкту із запуску нового поїзда до Варшави через Раву-Руську. Сьогодні ми запускаємо цей поїзд. Розвиток комфортних пересадочних маршрутів дасть змогу збільшити пропозицію. Ефективність такої логістики довів маршрут Київ - Хелм - Варшава, який має 100% населеність. Сподіваємося, що нові поїзди Львів - Рава-Руська - Варшава не стануть винятком", - сказав голова правління УЗ Євген Лященко.

Він уточнив, що на рейси поїзда Львів - Рава-Руська - Варшава вже продано 70% запропонованих квитків. Лященко висловив подяку пасажирам, які обрали маршрут.

Поїзд №867/868 Коломия - Рава-Руська вирушає з Коломиї о 04:20 і прибуває до Рави-Руської о 09:58. Поїзд робить зупинки на станціях Івано-Франківськ (05:15), Калуш (06:02), Долина (06:33), Моршин (06:55), Стрий (07:13), Львів (08:30), Брюховичі (08:46), Жовква (09:25), Рава-Руська (09:58). Об 11:00 здійснюється пересадка на поїзд 767 Рава-Руська - Варшава, який о 14:55 прибуває до Любліна, а о 17:29 на станцію Варшава Східня. У зворотному напрямку поїзд 768 Варшава - Рава-Руська вирушає о 21:45, прибуває до Любліна о 23:55, а на станцію Рава-Руська о 05:15.

Пересадка у зворотному напрямку на поїзд 867/868 Руська-Коломия здійснюється о 06:15. Поїзд робить зупинки на станціях Жовква (06:48), Брюховичі (07:27), Львів (07:45), Стрий (09:02), Моршин (09:18), Долина (09:45), Калуш (10:16), Івано-Франківськ (11:00), Коломия (12:00). В УЗ наголошують, що пересадка між поїздами здійснюється в рамках одного рейсу, тому поїзд до/з Варшави чекатиме на всіх пасажирів.

У поїздах Коломия-Рава-Руська та Рава-Руська-Варшава є місця для сидіння першого та другого класу. На маршруті курсування українського поїзда для пасажирів працює безкоштовний WI-FI від Starlink. Вартість поїздки зі Львова до Варшави стартує від 1188 грн залежно від класу місця. Квитки можна придбати в застосунку УЗ, на сайті, у чат-боті та касах вокзалів.

Зазначається, що пасажирське сполучення між Україною та Польщею через Раву-Руську відновлено через 18 років після того, як воно було припинено через відсутність попиту на цей маршрут. "Однак, з огляду на високий попит пасажирів на залізничне сполучення між Україною та Польщею було ухвалено рішення відновити курсування пасажирських поїздів на історичній ділянці, що сполучає Варшаву та Львів - другий за величиною транспортний хаб країни".

Перед відновленням сполучення було проведено капітальний ремонт єврошляху на відстані 8 км від Держкордону до Рави-Руської. Також, було реконструйовано залізничний вокзал у Раві-Руській із можливістю проведення митного та прикордонного контролю. Ці роботи УЗ виконала минулого року.

"Оскільки на станцію Рава-Руська заходить євроколія (1435 мм), а "Укрзалізниця" не має рухомого складу, який може курсувати євроколією, для організації маршруту вирішили залучити іноземного перевізника. У червні-липні 2023 року було проведено відкриті торги в електронній системі публічних закупівель Prozorro, переможцем (і єдиним учасником яких) став приватний польський перевізник SKPL, рухомий склад якого здійснюватиме поїздки між станціями Рава-Руська, Люблін, Варшава", - уточнили в УЗ.

За словами Лященка, у найближчих планах УЗ міжнародний поїзд Чоп-Прага і також Перемишль-Берлін.

Раніше повідомлялося, що з 15 жовтня нового залізничного сполучення між Львовом і Варшавою через станцію Рава-Руська курсуватиме рухомий склад польського залізничного перевізника SKPL.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА