15:51 12.10.2023

Щонайменше 25 громадян США загинули від початку ескалації конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС - Блінкен

1 хв читати
Щонайменше 25 громадян США загинули від початку ескалації конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС - Блінкен

Щонайменше 25 американців загинули в Ізраїлі від початку загострення конфлікту між ізраїльтянами і рухом ХАМАС, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Ми знаємо, що щонайменше 25 американських громадян убито", - сказав Блінкен, виступаючи спільно з прем'єром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу в Тель-Авіві.

У вівторок президент США Джо Байден заявляв про загибель 14 американців.

Блінкен зі свого боку зазначив, що Вашингтон докладає зусиль, щоб обмежити масштаби конфлікту.

"Ми провадимо інтенсивну дипломатичну діяльність у всьому регіоні, щоб запобігти поширенню конфлікту", - пояснив Блінкен.

Із Сектора Гази 7 жовтня було завдано ракетних ударів по південних і центральних районах Ізраїлю. Потім групи палестинських бойовиків на вантажівках і парапланах проникли з Гази на ізраїльську територію й зуміли на короткий час взяти під контроль низку населених пунктів і навіть військових баз. У відповідь армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції "Залізні мечі". Ізраїльська влада офіційно заявила, що країна перебуває у стані війни.

За останніми даними, у Секторі Гази загинуло понад 1,3 тис. осіб, приблизно 6 тис. дістали поранень.

В Ізраїлі загинуло 1,2 тис. осіб, 423 поранені залишаються в лікарнях. За інформацією армії оборони Ізраїлю, жертвами боїв стали 222 військовослужбовці, щонайменше 97 потрапили в полон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА