20:38 11.10.2023

Ізраїль сконцентрував на кордоні із Сектором Гази 300 тис. військових - представник ЦАХАЛ

1 хв читати
Ізраїль сконцентрував на кордоні із Сектором Гази 300 тис. військових - представник ЦАХАЛ

Дотепер на кордоні з Сектором Гази Ізраїль зосередив приблизно 300 тис. військовослужбовців, а також бронетанкову техніку й артилерію, повідомив прессекретар Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Джонатан Конрікус.

"Ми до районів, прилеглих до Сектору Гази, відправили нашу піхоту, бронетанкові, артилерійські війська, і багатьох інших солдатів із резерву відправили до різних бригад і дивізій загальною чисельністю 300 тис. осіб", - ідеться в його відеоповідомленні в соцмережі Х (твіттер).

За словами чиновника, "наразі вони перебувають недалеко від Сектора Гази, готуючись виконати наказ - місію, доручену нам ізраїльським урядом".

"Це робиться для того, щоб переконатися, що ХАМАС наприкінці цієї війни не матиме жодних військових можливостей, за допомогою яких вони могли б погрожувати ізраїльським цивільним особам або вбивати їх", - додав він.

Як повідомив телеканал "Аль-Джазіра", у південних районах Ізраїлю триває кампанія мобілізації, туди прибуває все більше військовослужбовців і резервістів, важкої військової техніки.

У повідомленні наголошується, що "люди тут вірять, що наземне вторгнення до Гази відбудеться практично з дня на день", хоча офіційно про це не оголошували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА