22:46 03.10.2023

Координаційний штаб з оперативного реагування та забезпечення життєдіяльності під час блекаутів провів першу робочу зустріч – МВС

2 хв читати
Координаційний штаб з оперативного реагування та забезпечення життєдіяльності під час блекаутів провів першу робочу зустріч – МВС

Міжвідомчий координаційний штаб з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення за можливих відключень електроенергії, створений для своєчасного реагування на всі надзвичайні ситуації, що відбуваються в країні, провів сьогодні першу робочу зустріч, про це повідомляє у вівторок сайт міністерства внутрішніх справ України.

Важливість створення цієї робочої групи зумовлена намірами окупантів повторно атакувати критичну інфраструктуру України під час опалювального сезону.

"Наша головна мета - своєчасне реагування на всі надзвичайні ситуації, що відбуваються в країні. Ми повинні розуміти, що ворог не зупиниться цієї зими. Саме тому аналітики Ситуаційного центру вже прораховують усі можливі дії Росії. Ми повинні зберегти життя наших громадян. Кожен має бути забезпечений усім необхідним", – заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Подібні координаційні штаби буде створено і на регіональному рівні, щоб оперативно реагувати на всі загрози під час осінньо-зимового періоду.

"Створюємо на державному та регіональному рівні відповідні штаби, які 24/7 реагуватимуть на всі загрози. Тепер прораховуються потреби кожного регіону, щоб оперативно усувати всі можливі проблеми. Ми повинні забезпечити безперебійну роботу медустанов, а громадяни мають бути забезпечені засобами зв'язку, їжею, водою та всім необхідним", - заявив міністр.

Маючи досвід минулого року, робоча група підготувала плани дій при виникненні надзвичайних ситуацій у сучасних умовах.

"Посилені патрулювання груп поліції, забезпечення генераторами медичних закладів та об'єктів критичної інфраструктури, функціонування Пунктів незламності - далеко не вичерпний перелік заходів. Ми знаємо, як реагувати на ці виклики", - уточнив міністр.

Як повідомлялося, Координаційний штаб створено відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2023 р., до його складу увійшли представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міненергетики, Міністерства охорони здоров'я, Мінекономіки, Міністерства соціальної політики, Мінцифри, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Агентства відновлення та розвитку інфраструктури, Міністерства освіти і науки, Державної служби безпеки на транспорті, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, НЕК «Укренерго», Державної служби безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, ДСНС, Національної поліції, Нацгвардії та Державної міграційної служби України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА