13:37 09.09.2023

"Енергоатом" достроково вивів із ремонту сьомий із дев'яти доступних Україні атомних енергоблоків 1000 МВт

2 хв читати
"Енергоатом" достроково вивів із ремонту сьомий із дев'яти доступних Україні атомних енергоблоків 1000 МВт

Більш ніж на два тижні раніше запланованого терміну вийшов із ремонту черговий атомний блок однієї з АЕС потужністю 1000 МВт, повідомило Міністерство енергетики.

Згідно з його пресрелізом у суботу, електроенергії, виробленої українськими електростанціями, цілком достатньо для покриття споживання. Крім того, минулої доби вдень протягом години застосовувалося обмеження виробництва ВДЕ.

Згідно з даними сайту ЕNTSO-E, сьогодні здійснюється й імпорт, якого не було два дні поспіль, й експорт електроенергії, що відновився з 3 вересня. Отже, Україна експортує сьогодні до Словаччини та Молдови 4268 МВт-год, що на 32% менше від вчорашнього показника. До Словаччини надійде 2867 МВт-год протягом 13 годин доби за винятком періоду з 13:00 до 22:00, до Молдови - 1401 МВт-год протягом 00:00-10:00. Натомість імпорт здійснюється зі Словаччини з 17:00 до 22:00 обсягом 963 МВт-год.

Як зазначило Міненерго, у Кривому Розі внаслідок ракетної атаки вибухом пошкоджено понад 10 багатоповерхових і приватних будинків - у них із міркувань безпеки перекрито газопостачання, а енергетики перевіряють стан газового обладнання. Минулої доби газ повернули 60 абонентам, підключення інших заплановано на 9 вересня.

У Запорізькій області після обстрілів було пошкоджено повітряну лінію 35 кВ і знеструмлено дві підстанції 35 кВ. Обстеження та ремонт будуть можливі з дозволу військових. Водночас енергетики заживили приблизно 5 тис. абонентів в області, відключених через обстріли раніше.

У Донецькій області через обстріли вимикалися дві повітряні лінії 35 кВ, що призвело до знеструмлення 10,5 тис. споживачів у 22 населених пунктах. Частково абонентів під'єднали до мережі, ремонтні роботи проводяться з дозволу військових.

Залишається також знеструмленою частина споживачів у Харківській, Херсонській, Сумській та Чернігівській областях.

Як повідомлялося, наприкінці серпня, після під'єднання шостого з дев'яти доступних Україні атомних енергоблоків, голова НАЕК "Енергоатом" Петро Котін зазначав, що потужність АЕС становить 5,4 тис. МВт, очікуване під'єднання сьомого енергоблоку додасть енергосистемі ще 1 тис. МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА