19:16 21.08.2023

Суд засудив ексдиректора "Держзовнішінформу" до десяти років позбавлення волі

2 хв читати
Суд засудив ексдиректора "Держзовнішінформу" до десяти років позбавлення волі

Вищий антикорупційний суд засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна колишнього директора Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу зовнішніх товарних ринків (Держзовнішінформ), повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"21 серпня 2023 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду за результатами спеціального судового провадження визнала винуватим колишнього директора ДП "Держзовнішінформ" у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України, та призначила йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права обіймати посади у державних підприємствах та державних органах строком на 3 роки, та з конфіскацією всього майна", - ідеться в повідомленні, опублікованому в Телеграм-каналі прокуратури.

Суд довів, що в період із травня 2013 року до лютого 2014 року чиновник, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно перерахував 7,95 млн грн від "Держзовнішінформу" на рахунки низки приватних компаній "з ознаками фіктивності".

"Кошти перераховано відповідно до укладених договорів та підписаних актів приймання-передачі наданих послуг. Але, як встановило слідство, фактично ніяких послуг держпідприємство не отримало, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності", - зазначають у САП.

Крім цього, обвинуваченому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили. Суд також задовольнив цивільний позов прокурора і видав ухвалу про стягнення з ексдиректора на користь "Держзовнішінформу" грошові кошти в розмірі 7,95 млн грн.

"Вирок може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом 30 днів із дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС", - повідомляють у прокуратурі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 25 сучасних навантажувачів для будівельних і аварійно-відновлювальних робіт

Україна отримала зброю від деяких партнерів із дозволом завдавати ударів по Росії - глава МЗС Латвії

Майно ексміністра освіти України Табачника та митрополита РПЦ Лазаря передано в управління держави

ДП "Ліси України" додано до переліку критично важливих для економіки підприємств

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА