19:49 17.08.2023

Матернова вважає, що є реальна перспектива відкриття переговорів про вступ України до ЄС узимку

2 хв читати

Заступниця гендиректора генерального директорату Європейської Комісії з політики сусідства та переговорів про розширення Катаріна Матернова вважає, що є реальна перспектива відкриття переговорів про вступ України до ЄС узимку, але ще багато потрібно зробити і з українського боку, і з боку Євросоюзу.

"Усе ще є деякі питання, які необхідно вирішити з української сторони. І я тільки сьогодні вранці в інтерв'ю відповідала на запитання, що я думаю про перспективу відкриття переговорів узимку. Це ще не вирішена справа, але я думаю, що реальна перспектива є. Але до цього ще багато чого має відбутися і з українського боку, і з боку ЄС", - сказала вона на заході "Як виглядає шлях України до ЄС".

Матернова зазначила, що останнє десятиліття було першим із моменту створення ЄС, коли не було розширення Союзу.

"Тому я думаю, що зараз є дуже сильне відчуття, що це відбудеться. Очевидно, є запитання: як швидко? І я думаю, що для моїх українських друзів важливо усвідомити, що те, наскільки ви послідовні й наскільки старанні у своїй трансформації, вплине на загальний процес", - наголосила вона.

Також Матернова додала, що багато в цьому питанні залежатиме від України та від реформ, які проводить країна, додавши, що Україна "справді продемонструвала велику рішучість і готовність до змін".

Як повідомлялося, 20 квітня заступниця генерального директора Європейської Комісії з політики сусідства та переговорів про розширення Катаріна Матернова повідомила, що стане новим послом Євросоюзу в Києві.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що 2023 року Україна має відкрити діалог про повноправне членство в ЄС, наголосивши, що Україна до цього готова.

У липні Зеленський звернувся до депутатів ВР із вимогою ухвалити всі закони, необхідні для початку переговорів із Євросоюзом про членство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА