19:35 26.07.2023

SpaceX у четвер запустить на орбіту найважчий у світі комерційний супутник зв'язку - ЗМІ

1 хв читати

Важка ракета Falcon Heavy в четвер за київським часом стартує на орбіту з американським телекомунікаційним супутником Jupiter 3 компанії EchoStar, повідомляє спеціалізований сайт Spaceflight Now.

Запуск ракети компанії-розробника носія SpaceX планується здійснити зі стартового майданчика LC-39A Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді в середу о 23:04 за часом Східного узбережжя США (у четвер о 06:04 за київським часом).

Супутник зв'язку вагою 9,2 тонни є найважчим у світі. Апарат, який буде виведено на геостаціонарну орбіту, призначений для високошвидкісного підключення та інтернету. Він здатний забезпечити максимальну пропускну здатність 500 гігабіт на секунду на території США, Канади, Мексики та Південної Америки. Вартість супутника оцінюють у $445 млн. Його замовила у виробника Maxar компанія EchoStar та її дочірнє підприємство Hughes Network Systems.

Після відокремлення від носія два бічні прискорювачі Falcon Heavy повинні будуть здійснити вертикальну посадку на майданчиках LZ-1 і LZ-2 на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА