11:44 26.07.2023

Гуманітарний комітет Ради не підтримав відставки Ткаченка з посади міністра культури та інформполітики

1 хв читати
Гуманітарний комітет Ради не підтримав відставки Ткаченка з посади міністра культури та інформполітики

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставки Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики України.

Відповідне рішення підтримали четверо членів профільного комітету і семеро проголосували проти на засіданні в середу, повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

За відставку міністра проголосували Володимир В'ятрович, Микола Княжицький, Софія Федина (усі троє - з фракції "Європейська солідарність") і позафракційний народний депутат Гео Лерос.

"Комітет проти... і перекладає це рішення на плечі Верховної Ради України", - сказав голова комітету Микита Потураєв (фракція "Слуга народу").

Міністр брав участь у засіданні комітету через відеозв'язок. "У нас же права людини поки ще ніхто не скасовував: написати заяви завжди можна", - сказав Ткаченко на початку обговорення питання про його відставку.

Після цього він представив звіт про роботу міністерства за три роки, зокрема про діяльність відомства під час пандемії COVID-19, про питання, пов'язані з українською мовою, Інститутом книги, Українським культурним фондом (УКФ), кіновиробництвом, збереженням спадщини, національної пам'яті, електронними реєстрами, взаємодією з ЮНЕСКО.

Як повідомлялося, 21 липня президент України Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з пропозицією замінити Олександра Ткаченка на посаді міністра культури та інформаційної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА