01:41 23.07.2023

Розмінування всіх територій України може тривати 757 років - WP

1 хв читати
Розмінування всіх територій України може тривати 757 років - WP


 Україна є найбільш замінованою країною у світі, для повного розмінування її територій може знадобитися 757 років, якщо цим займатимуться 500 команд фахівців, які працюють у країні нині, пише видання The Washington Post.
"Згідно з нещодавнім звітом словацького аналітичного центру GLOBSEC, приблизно 30% території України (понад 67 тис. кв. км) зазнало серйозного впливу боєприпасів і потребуватиме проведення трудомістких, дорогих і небезпечних операцій із розмінування", - йдеться в статті.
Посилаючись на дані GLOBSEC, видання зазначає, що "Україна стала найбільшою замінованою територією у світі, випередивши Афганістан і Сирію".
The Washington Post також пише, що міжнародна некомерційна організація HALO Trust, що займається знешкодженням мін, на основі інформації з відкритих джерел відстежила понад 2300 інцидентів на території України, під час яких було виявлено боєприпаси, які потребують знешкодження.
Крім того, від початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року до липня 2023 року Організація Об'єднаних Націй зафіксувала 298 випадків загибелі мирних жителів від вибухонебезпечних пережитків війни, зокрема 22 дитини, і 632 випадки поранення мирних жителів.

"Забруднена територія України настільки велика, що, за оцінками деяких експертів, гуманітарне очищення забере у приблизно 500 команд розмінування, що працюють нині, 757 років", - підсумовує The Washington Post.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Позиція Європарламенту буде значущою для оборонної підтримки України - Зеленський

Між рішенням партнерів про постачання Україні зброї та її потраплянням на фронт відстань уже не в кілометрах, а, на жаль, у тижнях і місяцях - Зеленський

Путін в інформаційному акваріумі й не має наміру зупинятися - Зеленський

Дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши рекордні 1500 км - джерело

Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії

Будівництву НВМК у Гатненській громаді біля Києва протистоять, зокрема, проплачені люди - заступник директора

Дмитра Герегу знову призначено командувачем Сил підтримки ЗСУ

Президент підписав указ про звільнення Залужного з військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА