20:31 19.07.2023

ООН має максимально долучитися до питання забезпечення зернової угоди

2 хв читати
ООН має максимально долучитися до питання забезпечення зернової угоди

Організація Об'єднаних Націй має максимально долучитися до питання забезпечення дії зернової угоди для продовження вивезення продовольства з України, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"У нас угода з ООН і Туреччиною щодо забезпечення гуманітарних конвоїв із продовольством із нашої країни. Договір, який у нас є - він чинний і ще й пролонгований на 4 місяці. І, якщо ООН не порожня інституція, то має право сказати своє слово терористові, який тероризує не лише нашу країну", - заявив Данілов в ефірі телемарафону.

Як він наголосив, "якщо нині ООН (і Туреччина - ІФ-У) не даватимуть можливості забезпечувати продуктами харчування бідні країни, які потребують цієї допомоги, то питання штучного голоду, який РФ хоче сьогодні насадити у світі - питання лише часу".

"Ми наполягаємо на тому, щоб і ООН максимально активно долучилася до цього питання. Зрештою, один із варіантів, який запропонував наш президент, - це створення гумконвоїв, які під охороною засобів ураження мають рухатися, щоб світ не став на порозі ще однієї проблеми за рахунок того, що в РФ хтось божевільний", - сказав він.

Данілов також зазначив, що зараз украй необхідно, щоб чорноморська інфраструктура України працювала і була максимально захищена. З цієї причини, сказав він, на засіданнях у Зеленського Данілов також зазначив, що зараз украй необхідно, щоб чорноморська інфраструктура України працювала і була максимально захищена. З цієї причини, сказав він, на засіданнях у Зеленського розглядаються питання звернення до партнерів, включно з ООН, для створення гуманітарних конвоїв під захистом плавзасобів, які гарантуватимуть безпеку для цих конвоїв.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА