08:08 11.07.2023

США консультувалися із союзниками щодо надання Україні касетних боєприпасів

1 хв читати
США консультувалися із союзниками щодо надання Україні касетних боєприпасів

Представник Державного департаменту США Метью Міллер повідомив, що США консультувалися із союзниками щодо надання Україні касетних боєприпасів та ухвалили це рішення з урахуванням кількох факторів.

"Ми ретельно консультувалися з нашими союзниками і партнерами з приводу цього рішення... Це було дуже важке рішення для адміністрації... Я знаю, це було важке рішення для президента, ґрунтуючись на тому, що сказав радник із національної безпеки. І це було рішення, яке ми ухвалили, виходячи з низки обставин", - заявив Міллер під час брифінгу.

Представник Держдепу акцентував, що українські війська зараз ведуть контрнаступ із використанням величезної кількості артилерії, і запаси боєприпасів вичерпуються.

"Таким чином, ми опинилися перед вибором: або допустити, щоб в України закінчилися боєприпаси, або потенційно їх не вистачило", - наголосив чиновник.

Він зазначив, що США надали боєприпаси, отримавши дуже серйозні гарантії від України.

"По-перше, найголовніше, що вони будуть використовувати їх лише проти військових цілей... І, по-друге, що вони проведуть великі операції з розмінування після завершення цих бойових дій, у чому ми їм надамо підтримку", - додав Міллер.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА