13:10 06.07.2023

Президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра відсторонено від виконання обов'язків - Кличко

2 хв читати
Президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра відсторонено від виконання обов'язків - Кличко

Наглядова рада і правління ПрАТ "Київміськбуд" ухвалили рішення про аудит компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських компаній, президента холдингу Ігоря Кушніра відсторонено від виконання обов'язків, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"На мою вимогу відбулося спільне засідання наглядової ради та правління ПрАТ "Київміськбуд", де було ухвалено рішення про проведення аудиту діяльності компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм. Наразі керівника "Київміськбуду" Ігоря Кушніра відсторонено від виконання обов'язків", - повідомив він у телеграм-каналі.

Кличко також нагадав, що зараз працює тимчасова контрольна комісія, створена депутатами Київради. На початку літа вона запросила в АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" дані про фінансові результати будкомпанії за період із 2019 до 2022 року, а також дані про нараховані та виплачені в ці роки до бюджету Києва дивіденди та пов'язані з ними розрахунки, розпорядження і протокольні рішення.

Своєю чергою Кушнір погодився з рішенням про відсторонення і заявив про кампанію проти нього у ЗМІ. Крім того, він підтвердив інформацію про свою інвалідність і нещодавнє сходження на Еверест, а також наголосив на законності свого виїзду за кордон.

"Я повністю згоден із таким рішенням. Діяльність компанії здійснюється в рамках чинного законодавства. Тож сподіваюся, що аудит розставить усі крапки над "i" і доведе, що бізнес моєї родини не перетинається з "Київміськбудом", - написав президент холдингу на свої фейсбук-сторінці.

Раніше "Київміськбуд" повідомив про суттєвий розмір заборгованості за договорами розстрочки - понад 320 млн грн, що перешкоджає відновленню активних будівельних робіт на об'єктах.

За даними Openadtabot, "Київміськбуд" у 2022 році отримав 35,8 млн грн чистого збитку проти 4,3 млн грн чистого прибутку в попередньому році. Водночас виторг компанії зріс на 23% і становив 1,8 млрд грн.

ХК "Київміськбуд" створено на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" у 1994 році шляхом об'єднання в її статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств та інших активів. До складу ХК входять 40 АТ, у яких компанія володіє акціями, шість дочірніх підприємств і 51 підприємство на правах асоційованого члена.

Основним акціонером ПрАТ "ХК "Київміськбуд", згідно з даними НКЦПФР, є Київська міська рада (80%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА