13:01 05.07.2023

Бауер: Робота МКЧХ в Україні - одна з найбільших місій у його історії

2 хв читати
Бауер: Робота МКЧХ в Україні - одна з найбільших місій у його історії

Робота Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні є однією з найбільших місій у його історії, сказала регіональний директор МКЧХ у Європі та Центральній Азії Аріан Бауер в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Для нас те, що ми називаємо міжнародним збройним конфліктом між Росією та Україною (так організація називає збройну агресію РФ проти України - ІФ-У), є однією з найбільших операцій, які ми проводимо в МКЧХ, можливо, в його історії. Це найбільший бюджет. Минулого року було витрачено близько 13 млрд грн", - сказала вона.

За її словами, у місії близько 800 співробітників, які працюють в Україні (серед них 650 українських співробітників і 150 іноземців).

Бауер відзначила "дуже велику роботу" в галузі водопостачання та санітарії. "Ми допомогли владі відновити водопроводи, якими користуються понад 10 млн людей. Ми відновлювали і встановлювали системи опалення, газопроводи та електромережі, які також обслуговують сотні тисяч людей. Ми роздаємо продуктові та гігієнічні набори нужденним, з моменту ескалації конфлікту 24 лютого 2022 року таку допомогу було надано приблизно 1 млн людей", - сказала вона.

Також, за її словами, МКЧХ надає грошову допомогу, нею скористалися близько 300 тис. осіб на загальну суму 4,5 млрд грн. "Ми підтримуємо понад 170 лікарень в Україні, а також допомагаємо ДСНС України, зокрема роздали близько 40 тис. табличок про мінну небезпеку", - зазначила Бауер.

Серед прикладів вона назвала також роботу з бюро судово-медичної експертизи в Україні з питань поводження з тілами померлих. "Я була зараз якраз у Дніпрі, де ми проводили тренінг для різних органів, які працюють у прифронтових районах, які займаються поводженням із померлими. Це також дуже важлива частина нашої роботи", - зазначила Бауер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Колумбійський університет погрожує виключити студентів-учасників пропалестинського протесту

Президент Грузії закликає припинити розгін акції в Тбілісі

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА