11:19 30.06.2023

ФСБ РФ отримала завдання вбити Пригожина - Буданов

2 хв читати
ФСБ РФ отримала завдання вбити Пригожина - Буданов

Після спроби збройного заколоту в РФ Федеральна служба безпеки отримала завдання ліквідувати його організатора, власника так званої ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, завив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Як заявив Буданов в інтерв'ю американському журналісту Говарду Альтману, про наміри вчинити подібні дії всередині Росії українській військовій розвідці було відомо давно.

"Ми не можемо говорити про їхній серйозний вплив (на війну Росії проти України - ІФ-У), оскільки всі ці події тривали дуже короткий період часу. Утім, була завдана певна шкода військово-космічним силам РФ. По-друге, ми не очікуємо появи ПВК "Вагнер" в Україні як окремого суб'єкта, що виконує власні операції. І я вважаю, що цей фактор для нас доволі важливий", - заявив Буданов.

Він також уточнив, що внаслідок короткого бунту Пригожина було знищено вісім російських військових авіасуден, зокрема повітряний захищений командний пункт на базі літака Іл-22 М.

За словами керівника української розвідки, російські спецслужби отримали завдання вбити Пригожина.

"Ми знаємо, що завдання вбити Пригожина доручили ФСБ. Чи будуть вони успішні в цьому? Час покаже. Так чи інакше, усі потенційні замахи на вбивство не будуть швидкими. Їм знадобиться певний час, щоб розробити відповідні підходи і досягти етапу, коли вони будуть готові до масштабної операції. Але я хотів би підкреслити, що це велике відкрите питання. Чи вдасться їм це здійснити? Чи наважаться вони виконати цей наказ?", - сказав Буданов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА