20:46 15.06.2023

Африканські посередники хочуть запропонувати Росії відвести війська - ЗМІ

1 хв читати

Президенти кількох африканських країн, які намагаються стати посередниками в переговорах щодо припинення війни в Україні, мають намір запропонувати як "заходи довіри" відвести російські війська з одного боку й ослабити санкції - з іншого, передає агентство Reuters.

"Африканські лідери можуть запропонувати низку "заходів зміцнення довіри" під час їхніх зусиль злжл посередництва в конфлікті між Росією та Україною, згідно з проєктом рамкового документа, з яким Reuters ознайомилося в четвер", - пише агентство.

Як повідомляє агентство, "заходи довіри", які хочуть запропонувати африканські лідери, включають призупинення дії ордера Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна як обвинуваченого у воєнних злочинах і "безумовну угоду щодо зерна та добрив". Африканські країни сильно постраждали від наслідків війни, яка призвела до перебоїв у постачанні зерна та інших харчових продуктів, посилила зростання цін на продовольство і посилила наявні на континенті кризи голоду".

Угода щодо припинення бойових дій може бути укладена і має супроводжуватися переговорами між Росією і Заходом, ідеться в документі.

"Президент Сенегалу Макі Салл і президент ПАР Сиріл Рамафоса очолюють делегацію, до якої входять лідери Замбії, Коморських Островів і прем'єр-міністр Єгипту, які вирушать до Києва в п'ятницю і до Санкт-Петербурга в суботу", – повідомляє Reuters.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА