15:49 31.05.2023

САП і НАБУ повідомили про підозру в недостовірному декларуванні депутату Київської міськради

2 хв читати
САП і НАБУ повідомили про підозру в недостовірному декларуванні депутату Київської міськради

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомили про підозру в недостовірному декларуванні депутату Київської міськради, повідомляє САП.

"30 травня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру депутату Київської міської ради у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. Дії депутата кваліфіковані за ч. 2 ст. 366-2 КК України", - ідеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в середу.

За інформацією прокуратури, враховуючи, що місцеперебування депутатки не встановлено, про підозру їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

У межах досудового розслідування, розпочатого за матеріалами НАЗК, слідством встановлено, що депутатка не задекларувала 55,6 млн грн доходу від продажу цінних паперів, отриманих у 2020 році.

"Крім того, депутатка не зазначила дохід у розмірі 192 тис. грн від продажу мотоцикла марки Harley-Davidson, автомобіля марки Land Rover, а також отримання страхових виплат із ремонту автомобіля в сумі понад 19 тис. грн", - зазначається в повідомленні.

Також, згідно з повідомленням, депутатка недостовірно зазначила вартість земельної ділянки в м. Києві, що перебуває в її власності.

"Загалом депутатка зазначила в декларації недостовірні відомості, що відрізняються від достовірних на суму понад 63,7 млн грн, що більш як у 4000 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб", - інформують у САП.

У повідомленні не зазначено ім'я депутатки Київради, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", ідеться про Ганну Коваленко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА