13:40 11.05.2023

ППО України вже може перехоплювати до 90-100% ворожих ракет - ЗМІ

2 хв читати
ППО України вже може перехоплювати до 90-100% ворожих ракет - ЗМІ

Україна посилила свої можливості щодо відбиття ворожих ракет із прибуттям західних систем протиповітряної оборони (ППО), і нині їхня ефективність наближається до 90%, а навколо Києва - до 100%, повідомляє ABC NEWS  із посиланням на оцінки Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).

Для порівняння, пише видання, у перші місяці війни Україна перехоплювала близько 50% російських ракет. У звіті CSIS зазначено, що насправді ця цифра могла бути набагато нижчою.

"З прибуттям нових систем ППО західного виробництва в жовтні та листопаді, а також зростанням навичок українських батарей Україна повідомила, що до грудня перехопила близько 80% російських крилатих ракет. На сьогодні... ця цифра наближається до 90%, і... системи оборони навколо Києва збили 100% ракет, випущених по місту з 28 квітня", - ідеться в повідомленні.

Також наголошується, що українські війська за допомогою західного озброєння вибудовують протиповітряну оборону в кілька рівнів.

"Україна поступово додавала нові системи від західних союзників, зокрема батареї IRIS-T із Німеччини в жовтні та NASAMS американського і норвезького виробництва в листопаді... також отримала системи SAMP/T європейського виробництва і ракети HAWK американського виробництва, а минулого місяця додала дві батареї Patriot американського виробництва. Групи протиповітряної оборони вибудовують із перекривними колами стрільби, починаючи з короткої, майже прямої оборони з використанням ракет, які запускають із плеча, і зенітних гармат та закінчуючи великими відстанями", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА