15:29 05.05.2023

Фукуяма та Нобелівський лауреат Пол Нерс стали новими амбасадорами платформи UNITED24 - Зеленський

2 хв читати
Фукуяма та Нобелівський лауреат Пол Нерс стали новими амбасадорами платформи UNITED24 - Зеленський

Американський філософ, Френсіс Фукуяма став амбасадором нового напряму роботи фандрайзингової програми UNITED24 - гуманітарного розмінування, сказав президент України Володимир Зеленський, виступаючи в п'ятницю в Києві на саміті програми.

"170 тис. кв. км забруднені мінами та снарядами, що не розірвалися. Не всі країни у світі мають таку площу, яку ми маємо зробити безпечною", - сказав президент України.

Крім того, за його словами, іншим новим напрямом роботи платформи буде "Наука і освіта", амбасадором якої визначили лауреата Нобелівської премії сера Пола Нерса.

"З часів Другої світової війни Європа не бачила такого варварського знищення інфраструктури освіти. Сотні шкіл, десятки університетів у руїнах", - констатував президент України, при цьому додавши: "Ці російські удари не випадкові".

Зеленський нагадав, що "у перший рік платформа зосередилася на трьох напрямках - оборона та розмінування, медицина та відновлення держави".

"Платформа UNITED24 допомагає створювати флот морських дронів - і це дуже круто, це захоплює", - сказав він, зазначивши, що "ми оснащуємо наших воїнів ловцями "Шахедів", безпілотниками, які так потрібні саме на передовій".

"Це вже тисячі різних дронів", - сказав глава держави, повідомивши при цьому, що "ми допомагаємо тренувати операторів дронів".

За словами Зеленського, робота платформи довела: "Глобальний фандрайзинг у сфері оборони реальний".

За його словами, завдяки платформі придбано понад 100 тис. од. медичного обладнання для лікарень, 200 машин швидкої допомоги, реанімобілі високого класу. Це допомагає врятувати життя в прифронтових районах, які зазнають щоденних обстрілів. Зокрема, завдяки платформі почалося відновлення двох чернігівських лікарень.

"У зимовий період, - сказав президент, - десятки країн, компаній, організацій почали допомагати з енергетичним обладнанням, які були потрібні, щоб пройти зиму. Лише завдяки платформі купили сотні генераторів, зокрема для лікарень".

"110 країн світу представлені в цій залі зараз. Тисячі людських сердець, які вірять у силу єднання", - сказав Зеленський, додавши, що "вже за перший рік платформа стала глобальним брендом", зібравши понад $330 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА